Ontstaan VAG Meeting Azeven

Ontstaan van VAG Meeting Azeven
Op deze pagina kun je lezen hoe het evenement tot stand is gekomen. We zijn bijzonder trots op wat Vag meeting Azeven is geworden. Wellicht een inspiratie voor anderen.
Oorspronkelijke organisatoren: Adriaan en Ronald. 
2015 verwelkomt in de organisatie: Harrie en Teun. 
Ik (Ronald) bezocht al  een tijd diverse VAG meetings in Nederland. Hierdoor heb ik het idee gekregen om zelf ook een meeting te organiseren. Toen even later een nieuwe collega (Adriaan) bij de Sligro kwam werken, welke duidelijk ook vw liefhebber was, kon dit idee werkelijkheid worden. Ik heb het aan hem voorgelegd  en hij was onmiddellijk enthousiast.
In 2010 hebben we besloten er echt werk van te maken, echter hadden we beide geen ervaring en geen  idee waar te beginnen. We hadden daarom iemand benaderd met erg  veel ervaring, wat meetings betreft en het organiseren daarvan. Bij velen welbekend, Alberto. Niet veel later zaten we om de tafel en konden we aan de slag!
Het balletje is hierna snel gaan rollen. Eerst peilen of er interesse was onder bedrijven om met een stand te komen. De eerste bedrijven hadden, ondanks dat ze nog niet wisten wat voor evenement het zou worden of hoeveel belangstelling er zou zijn voor de meeting, direct interesse. Dat hadden we niet verwacht, en dus een goed begin! We wilden een gratis evenement aanbieden en hadden uiteraard nog geen budget, dus we moesten proberen alles zo goedkoop mogelijk te regelen en zijn we actief bezig gegaan om sponsoren te vinden. Uiteindelijk is dat  goed geslaagd.
We moesten verder diverse dingen regelen;
  • Snackkar voor het eten & drinken
  • Ontwerper voor de flyer en poster en een drukker hiervoor
  • Omroeper welke de dag leuk aan elkaar praat
  • Installatie voor muziek en omroeper
  • Stand voor  show & shine inschrijvingen
  • Stroomvoorzieningen zoals kabels & paddestoelen.
  • Vrijwilligers
  • Verzekering & vergunning
Bij de hele organisatie hebben we een ontzettende hulp gehad aan mede VW liefhebber Sietze. Hij heeft veel geholpen, ideeën gedeeld en ons in veel dingen ondersteund. Hij was er bij met het klaarzetten t/m opruimen na de tijd.
Dit alles heeft geresulteerd in de ” 1st VAG meeting Azeven” op 17 april 2011.
Wat je hierbij niet in de hand hebt, is  het weer en helemaal in april, maar de weergoden waren ons ongelooflijk goed gestemd! Het was een erg warme dag wat mede heeft geresulteerd, dat de eerste meeting een ongelooflijk succes was! Op het drukste moment werden er zo'n 450 auto's geteld en 1000 mensen enachteraf waren de reacties op fora's overwegend zeer zeer positief.
Na dit succes konden we natuurlijk niet achterblijven om een tweede editie te organiseren. We hadden nu de kennis, connecties, en een naam neergezet. De dagen voorafgaand aan de tweede editie waren regenachtig, echter op een klein beetje vocht in de ochtend na was de rest van de dag gelukkig droog met later op de middag klein beetje zon en dit maakte de koude wind acceptabel. De opkomst was wederom zeer hoog.
We proberen ons iedere editie te verbeteren en dit gaan we zeker weer proberen voort te zetten. We verwelkomen je daarom graag bij de volgende editie van onze VAG meeting Azeven!
Met vriendelijke groet,
Ronald